Skip to Content

Svininfluensan

Ett nytt influensavirus A(H1N1) som sprids mellan människor

Nedan följer information i form av frågor och svar om den influensa som började i Mexiko och USA våren 2009 och som också kallas svininfluensa. Den orsakas av en ny typ av virus A(H1N1) och smittar från människa till människa.

Varför kallas A(H1N1)-influensa som påträffats hos människor även Svininfluensa?
Det influensavirus som först påträffades hos människor i Mexiko är av en ny tidigare okänd virustyp, som innehåller delar av influensavirustyper som förekommer hos svin, fåglar och människor. Fastän en betydande del (hemagglutininet) av viruset i fråga härstammar från stammar som påträffas hos svin, är det vilseledande att kalla viruset svininfluensavirus.

Svininfluensan i mikroskopSvininfluensan i mikroskop

Har det nya influensaviruset A(H1N1) påträffats hos andra djur?
I Alberta i Kanada och i Argentina har viruset påträffats på en svingård. Också bland svinen har de konstaterade sjukdomssymptomen varit lindriga. Man antar att svinen har fått smittan från en människa.

Vågar man äta svinkött och svinköttsprodukter?
Det gör man. Influensavirus förstörs vid vanliga matlagningstemperaturer (över 70 °C).

Är det influensavirus som påträffats hos svin i Finland detsamma som det A(H1N1)-influensavirus som drabbat människor, eftersom bägge är av typen H1N1?
Den svininfluensa som konstaterades i Finland i februari är en djursjukdom orsakad av influensavirus A, som inte smittar särskilt lätt till människan. Virusstammen är närbesläktad med de övriga europeiska svininfluensastammarna, som inte har påvisats orsaka fortlöpande smittkedjor från människa till människa i något enda land. Det influensavirus A(H1N1) som påträffats hos människor är däremot av en ny tidigare okänd virustyp som smittar direkt från människa till människa. Influensa hos svin är en vanlig djursjukdom i världen.

Påverkar människornas sjukdomssituation när det gäller A(H1N1) svinhållningen i Finland och vågar man besöka svinstall?
Svin kan hållas helt normalt. Det influensavirus A(H1N1) som påträffats hos människor har inte påträffats hos svin i Europa. Det blir inga ändringar i svinhållningen eller hållningen av andra djur i Finland.

Vid förebyggande av smittsamma sjukdomar är det ändå skäl att hålla den s.k. 48 timmars regeln i minnet. En person som besökt ett djurstall utanför Finlands gränser ska inom 48 timmar efter besöket inte gå in i ett svinstall i Finland.

Kan influensavirus hos människan smitta till svin?
I princip är det möjligt att influensa A-virus hos människor och fåglar kan överföras till svin. Därför borde människor med influensa undvika kontakt med svin så länge sjukdomen varar. Om man ändå är tvungen att sköta svin också vid sjukdom, borde man använda andningsskydd då man går in i svinstallet och iaktta tillräcklig handhygien.

I fråga om det nya influensaviruset A(H1N1) rekommenderas att personer som rest i områden där den nya influensaformen redan allmänt förekommer, inte ska gå in i svinstall innan det gått en vecka efter att resan avslutades. Då vet man att något insjuknande efter resan inte har skett.

Kan influensaviruset A(H1N1) smitta till sällskapsdjur (hundar, katter)?
Hos hundar och katter har inga smittor påträffats.

Anonym
med facit i hand

Jäkligt gött att man inte tog sprutjäveln. Nu kan jag fortsätta att bestämma själv när jag skall sova.

Så mycket som man fick försvara valet att inte ta den. Haha, vilket skämt!

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
Vaccinet

http://www.donkeypix.com/index.php?pic=139

Your rating: None
Anonym
samhällsanalys ur ett annat perspektiv

Missa för allt i världen inte denna svenska journalists träffsäkra samtidsanalys. Krönikorna finns här:

www.korta.nu/jc

Hade hennes penna varit ett svärd hade huvuden rullat i svensk politik! Hon är, mig veterligen, den första svenska journalisten som törs lämna den politiskt korrekta mittfåran.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
Men herregud

VAd ska vi göra då? tvångsvaccinera folk? Jag är en av de som inte gjorde det pga nålskräck.

Your rating: None Average: 2.6 (5 votes)
Anonym
Matte

Hej.
Varken vaccinet eller själva nya influensan är farlig i sig utan det är hur fort den smittar så typ många blir sjuka samtidigt.

Bara idiotiskt och inkompetent att inte vaccinera sig för man utsätter andra för fara

Your rating: None Average: 2.3 (19 votes)
Anonym
Suck...

Bäähhääää.... bäähääää...
Öppna ögonen och ta reda på saker själv! Upprepa inte bara vad andra har sagt till dig.... Det är pga såna som dig som dessa galenskaper fick fortlöpa som det gjorde, och se vem som hade rätt i slutändan... Vi som fick all skit...

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Anonym
Men snälla du!!

Nu får du ge dig!! Du emotsäger dig själv, inte en gång, inte två, utan hela tre gånger i din text. Tänk efter, innan du uttalar dig.

Your rating: None Average: 2.8 (9 votes)
Anonym
farlig fara?

Om varken svininfluensan eller vaccinet är farliga i sig hur kan man då utsätta andra för fara genom att inte vaccinera sig?

Låter som ett idiotiskt inkompetent slutledning tycker jag.

Your rating: None Average: 3.2 (14 votes)
Anonym
Åhhh...snacka om dålig

Åhhh...snacka om dålig inlevelse förmåga eller empati du har för vad folk igentligen menar. Du väljer att tolka det ordagrant.

Suntförnuft......folk måste börja lära sig det igen.

Your rating: None Average: 1.9 (9 votes)
Anonym
va kan hända?

Jag är en kille på 16 år som är frisk och allt men ja undrar vad kan hända om jag tar vaccinet? Det där kvicksilvret verkar ju inte bra, visst det är bara en liten mängd, med de där skvalen då?
kan ämnena ge mig konsekvenser i framtiden?

Your rating: None Average: 4 (11 votes)
Anonym
Otroligt lite kvicksilver i

Otroligt lite kvicksilver i sprutan..löjligt lite. Mycket av det mesta är ju inte bra men själva mängden man får i sig är så liten att det är löjligt. Har tagit sprutan själv och trodde jag skulle få en stor spruta, men det var en minispruta med så lite "vätska" i sig att jag nästan skratta när jag såg sprutan. Jag blev lite hänging och fick lätt feber en dag och öm i armen men allt gick över och nu slipper jag vara orolig att jag ska bli sjuk sängliggande och inte orka ta hand om mina små ungar eller att någon annan måste ta hand om mig.

Your rating: None Average: 1.7 (7 votes)
Anonym
Re:Va kan hända?

Snälla vännen du ska inte gå och våndas över detta helt själv.
Kan du inte prata med dina föräldrar? Kanske sjuksköterskan på skolan? Jag tror ingen i det här läget kan ge dig ett svar på vad som kan hända i framtiden. Det gäller ju alla.
Min son vaccinerades för tre veckor sedan och jag vet heller inte vad som kan hända.
Förhoppningsvis inget!
Han tålde sprutan ganska bra (också helt frisk), han hade ont i armen några dagar, det är allt. Men jag tycker du ska ta upp det med någon i din närhet och prata om det. Inget blir ju bättre om du går och är orolig eller hur?
Lycka till och oroa dig inte.

Your rating: None Average: 1.8 (9 votes)
Anonym
Anti-kroppar mot skvalen.

Kort svar, jag har skrivit långt om det tidigare: Kroppen kan börja bilda anti-kroppar mot skvalen om det injiceras. Därefter angrips skvalenet där det ska vara. Det används av hjärnan, nervsystemet, lederna och huden, och är grundbyggstenen för de flesta hormonerna, inklusive vitamin D (cholecalciferol) som egentligen också är ett hormon.

Undvik giftinjektionen. Kvicksilvret är inte det värsta. Nybörjare debatterar kvicksilvret, proffsen debatterar skvalenet (och tar inte giftsprutan).

Your rating: None Average: 3.9 (11 votes)
Anonym
Läs länkarna.

Enligt smittskyddsinstitutet och läkemedelsverket så står det 11-8 i dödsfall i samband med H1N1-Pandemrix (vaccinet). H1N1 "leder" alltså med 3!

Fast när läkemedelsverket skriver om dödsfall i samband med vaccination så skriver man i samma stycke att det dör ju ett par hundra människor varje dag av naturliga orsaker i Sverige...
Fast inte när smittskyddsinstitutet skriver om H1N1. Då handlar det tydligen enbart om sjukdomen.

Det är också väldigt tyst om rökare som riskgrupp.

Det värsta av allt är att om man läser på läkemedelsverkets hemsida om tillsatsämnena AS03 (skvalen) och Tiomersal (kvicksilverförening) så visar det sig att man tillsätter dessa av, nästan uteslutande, ekonomiska skäl.
Skvalen behövs i Pandemrix för att göra det mer effektivt eftersom man har ca 1/4 av "full" dos av antigen (avdödade H1N1 virus). Billigt och kanske bra, eller en stor osäkerhet som leder till massa spekulationer?
Tiomersal (kvicksilver) behövs bara när man har vaccinet i storpack dvs flaskor med injektionsvätska som skall räcka till mer än en persons vaccinering. Har man vaccinet i endosförpackning så behövs inte Tiomersal.
Det konstiga är att läkemedelsverket först konstaterar att kvicksilver är ett förbudet miljögift, olagligt att ha i varor sedan 1 Juni 2009, sedan skriver man att det redan finns i maten vi äter ändå och därför inte är farligt i vaccin. Jag tror att de flesta läkare inte skulle rekommendera att injicera tex majonäs, senap, surströmmingsspad eller annat som finns i vår mat. Fast kvicksilver, det är OK?

Det är synd att man inte köpt in ett rent vaccin, utan tillsatser, då hade jag gärna vaccinerat min 1,5 års son, även om sjukdomen i det här fallet inte är så värst mycket värre än en "vanlig" influensa.

http://www.smittskyddsinstitutet.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/influe...

http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Sammanstallning...

http://www.lakemedelsverket.se/alla-nyheter/nyheter-2009/sammanfattning-...

http://www.lakemedelsverket.se/alla-nyheter/nyheter-2009/pandemrix--adju...

Your rating: None Average: 3 (8 votes)
Anonym
Svininfluensan

Man snackade om att vågen skulle komma i september, kommer en våg att komma?

Your rating: None Average: 4 (4 votes)
Anonym
Vågen blev till små gäss på

Vågen blev till små gäss på ytan pga tidig vaccination och ökad handhygien om medvetenhet hos folk....tror jag:-)

Norge har fler döda per invånare av influnsan än Sverige...vem har då bäst sjukvård av oss två?....Har sverige reagerat medans Norge valt en annan väg?

Det är inte förän folk dör folk reagerar. Nu har sverige reagerat tidigt och då "reagerar" folk över detta.

Vill du vara en möjlig smittbärare och smitta andra utan att du bryr dig om det...varsågod, det är därför vi får välja om vi vill ta den eller inte.

Jag tog den pga vill kunna ta hand om mina barn och inte vara säng liggande eller sprida smittan till min omgivning ifall jag skulle få influensan.

Your rating: None Average: 1.7 (6 votes)
Anonym
Varför ska man gå och

Varför ska man gå och vaccinera sig för den vanliga influensan, men inte svininfluensan..?
JAG VET att det främst äldre som gör det, men det är ju även dom som är i riskgrupperna som gör det.

Your rating: None Average: 3 (2 votes)
Anonym
Orolig

Hur stor är chansen att man dör i svininfluensan?

Your rating: None Average: 2 (8 votes)
Anonym
Orolig

Risken..........

Your rating: None Average: 1.7 (3 votes)
Anonym
"Chansen"???

"Chansen"???

Your rating: None Average: 2.3 (3 votes)
Anonym
re: orolig

Det vet man ju aldrig men ... 6500 människor har dött över hela världen och av de allra flesta i USA, Mexico och framförallt Brasilien... Sen har vi länder som Australien och Storbritannien med kanske 200 vardera... och så nu vårt pestilensdrabbade grannland norge med 20 st...

Rent statistiskt kan det vara ganska hög risk att få influensan, skulle jag tro (1 på 20 eller 1 på 10 kanske, högt räknat) men att verkligen råka ut för något allvarligt som att bli officiellt dokumenterat sjuk eller ens bli inlagd på sjukhus och dö...

Ja, det finns alltid risker, men som jag ser det är det mer sannolikt att du oroar dig så mycket att du kanske råkar ut för en olycka i trafiken eller får en ångestdepression av all den här hysteriska debatten och får allvarliga biverkningar av det istället...

Your rating: None Average: 3.9 (8 votes)
Anonym
kommenterar ovanstående

Kom bara till andra raden i din insändare "USA". USA är det land som kanske har det största vaccinations programmet, de vaccineras för allt! tom. diarre´. Inte konstigt att deras naturliga immunförsvar pajat... Klart de då dör av en simpel influensa.

Your rating: None Average: 4.2 (5 votes)
Anonym
Men hallå, specificera dina

Men hallå, specificera dina källor till de siffror du slänger ur dig, dom är ju fullständigt missvisande och brutalt saltade.

Sanningen är att en säsongsinfluensa är 100ggr farligare, i antalet döda räknat.

Your rating: None Average: 3 (4 votes)
Anonym
I antalet döda räknat ja. Kan

I antalet döda räknat ja. Kan bero på att man inte mass vaccinerar för sässongsinfluensa, skulle man göra det vilka siffror skulle man då titta på?

Statistik är något folk kan tolka hur fan dom vill...men hitta orsaker till skillnader det är det få som gör.

Suntförnuft säger till alla:

Your rating: None Average: 3 (2 votes)
Anonym
Men hallå, specificera dina källor

Nämna dina källor då, är du snäll!
Sanningen är att svininflunsan är mindre farligt än vanlig influensa. Hittils har bara 8200 personer världen över avlidit av svininfluensan: Källa:
http://flutracker.rhizalabs.com/
Som du kan se i denna statistik sjonker faktiskt genomsnittet av dödsfall per vecka nu!

I en vanlig infkuensa kan 220.000 / år dö Bara i Europa: Källa:
http://www.eurosurveillance.org/Public/PressReleases/ViewPressRelease.as...

Slutsats: Svinis mindre farligt och ett sätt för läkemedelsindustrin att håva i massvis med penga på bekostad av skattebetalaren.

En doktor om skandalet;
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/19/Major-Vict...

Här finns det måmga fler bra källor
http://www.dalahantverk.se

Har du några bra källor ?

Your rating: None Average: 4.3 (6 votes)
Anonym
Undrande

Är det värt att ta sprutan om man inte är i någon riskgrupp? Om man skulle få svininfluensan, kan den vara dödlig (för en helt frisk person)? Varför är alla så rädda för svininfluensan?

Your rating: None Average: 4 (4 votes)
Anonym
Det är upp till dig

Min bror har Beckers syndrom. När influensavaccinationen började var han dock inlåst för hissen i hyreslägenheten lagades. Han är även spruträdd, och helt emot allt som kallas sprutor, så hemma hos oss har vi gjort det näst bästa, och vaccinerat oss så att åtminstone (ifall att) han får sjukdomen genom oss.

Jag blev idag sist i kön, och vaccinerades nyligen. Har gått ca. 1 h sedan dess, utan något mer än en lite öm vänsterarm. För egen del vet jag att vanlig förkylning skördar fler offer än influensan, men min mamma tycks tro att vaccinerar man sig inte, så dör man. Jag hade nog, som de flesta jag känner, ignorerat infleunsan, för jag tror att det egna immunförsvaret är det bästa försvaret man kan få. Jag vet även att mitt immunförsvar är överaktivt, då det reagerar på saker som gräs, björk, pälsdjur, nötter och kvalster, dvs att jag är allergisk.

Som sagt, är man inte med i en av riskgrupperna är inte faran överväldigande. OK, det är väl inte speciellt kul att bli sjuk, i o m att man blir sängliggande med hög feber och frossa. På den ljusa sidan så lär man bara få influensan en gång i livet, så det är som sagt upp till en själv hur man vill göra. Själv ville jag inte tvinga min bror att ligga i sängen i en vecka, då jag vet att han absolut inte skulle orka röra sig under hela den tiden.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
Heder åt er som säger öppet

Heder åt er som säger öppet att ni tog vaccinet för att era nära och kära inte ska bli drabbade. Ingen dubbelmoral där inte. Hoppas att allt går väl för för dig, och att du inte får dessa oönskade biverkningar.

Your rating: None Average: 3 (4 votes)
Anonym
re

Ibland kan det hända att immunförsvaret hos en ung och frisk person utanför riskgrupperna överreagerar mot infektioner och annat när ett nytt virus är i farten. Kruxet är att man inte riktigt kan veta vem som är frisk och inte klarar sig. Det är därför man propsar på så hårt om massvaccination - för att så många arbetsföra människor kan få den och måste vara hemma från jobbet; för att människor måste ta hand om sina sjuka barn istället för att dumpa dem på dagis och jobba för konjunkturen - inte för att man verkligen är rädd om en 20, 30 st. barn, unga och friska vuxna som kan stryka med tillsammans med riskgrupperna... Låter kanske hårt, men så tycker jag det känns...

Your rating: None Average: 3 (2 votes)
Anonym
kvicksilver

Alla pratar om att vaccinet innehåller kvicksilver och många av de jag känner som inte tar vaccin har det som anledning.
Visst är kvicksilver farligt men har de verkligen blandat i så mkt att det kommer vara skadligt för människor, känns konstigt om de skulle göra något som kanske flera miljoner människor får framtida skador av som tex hjärnskador, nervskador och allt vad jag har hört?

Your rating: None Average: 3.3 (3 votes)
Anonym
kvicsilver i vaccin!

Vi får i oss mer kvicksilver via fisken än den lilla mängd som finns i vaccninationen

Your rating: None Average: 2.1 (7 votes)
Anonym
re: kvicksilver i vaccin

Känner mig mer osäker inför skvalenet än kvicksilvret ... Min mamma har en svår form av ledgångreumatism och att jag skulle köra skvalen som kan leda till denna hemska autoimmuna sjukdom (jag har sett hur hon lidit i 25 år)i min små pojkar är inget jag kan stå för när de är vuxna... Själv är jag oxå skeptiskt till sprutan, men var jag bara tvungen att välja om jag eller barnen skulle ha den skulle jag bara riskera den själv... Men jag är arbetslös och då är jag ännu inte tvingad av nån arbetsgivare eller myndighet att ta vaccinet själv... Men snart kanske man drar in skolbarnen hos systern och BVC i smyg och kommer på hembesök till föräldrarna som försöker gömma sig... vem vet...

Your rating: None Average: 3 (2 votes)
Anonym
Ingen kan tvinga dig

Det finns ingen som kan tvinga dig att ta vaccinet. Det där är bara nonsens.

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Anonym
Okej så som jag känner de nu

Okej så som jag känner de nu om allt detta,
som jag tycker och tänker är att vi kan inte vaccinera ihjäl oss mot allt...
ska vi ha kuddar på oss innan vi går ut?
Men detta är min åsikt alla tycker vi inte samma.

Your rating: None Average: 3 (6 votes)
Anonym
VÄNTA PÅ KÖ

STADEN HAR KÖPT VACC SÅ NÅN MÅSTEANVÄNDA DEM.OCH MAN KAN INTE VACC SIG ÄR DET PASSAR DET ÄR BARA SÖNDAGAR MELLAN 11 OCH 14 ALTSÅ DU MSTE VÄNTA MINST 3 TIMMARS KÖ OCH ÄNDÅ DE KAN SÄGA NU ÄR DET TIDEN SLUT! DET ÄR FIASKO

Your rating: None Average: 3.7 (3 votes)
Anonym
KÖP VACCIN UTAN etylkvicksilver och ' squalene

SVERIGE MÅSTE HA ETT VACCIN ett mindre giftig vaccin utan etylkvicksilver och 'squalene ..BYTT VACCINET .DET ÄR DAGS ATT TÄNKA VARA FRAMTID OCH DET ÄR VARA BARN .PENGARNA TAR MAN INTE TILL GRAVEN NÄR MAN DÖR .ALLT ÄR INTE PENGAR..

Your rating: None Average: 3.7 (3 votes)
Anonym
Smitta.....

Har tagit reda på och du kan BÄRA smittan till annan fast du inte får det själv.......du kan tänka lite logiskt att vaccinen dödar inte virus utanför kroppen!! Sluta tvinga andra att vaccinera sig det här är väldigt personligt!!

Your rating: None Average: 4 (4 votes)
Anonym
jag äger verken svinstall

jag äger verken svinstall eller husdjur. Den här diskussionen handla bara om svin och svinstall. Vad hittar man allmänna information om smittan mellan mäniskor?

Your rating: None Average: 3.2 (14 votes)
Anonym
Smittar vaccin?

Hej, både min far och bror har vaccinerat sig mot influensan. Kan dom smitta mig med svininfluensan?

Your rating: None Average: 2.6 (13 votes)
Anonym
Naturligtvis kan dom smitta

Naturligtvis kan dom smitta dig!!! Den som säger något annat ljuger!!!

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
rättar mig själv, dom smittar

rättar mig själv, dom smittar dig troligtvis inte pga vaccinet dom fått, men naturligtvis kan dom bära hem smitta till dig utifrån, tex med händerna som varit i kontakt med smittan

Your rating: None
Anonym
ett till naturligt alternativ

kan det här vara nåt jag och mina barn tänker då ta dessa piller istället aldrig att vi tänker ta en spruta varje år med massa gifter i.

www.dcg.se

Your rating: None Average: 1.7 (7 votes)
Anonym
Re: ett till naturligt alternativ

"innehåller stammar från influensaviruset..."

Piller med baciller?
Helt värdelöst och i bästa fall verkninslöst. Vårt matsmältningssystem är gjort för att ta hand om bakterier.

Vaccin innehåller inte gifter. Det innehåller (lite förenklat) en liten mängd av influensaviruset. Inte på långa vägar tillräckligt för att vi ska bli sjuka, men tillräckligt för att kroppens immunförsvar ska gå igång och börja tillverka antikroppar. Immunförsvaret kommer ihåg viruset och kan reagera mycket fortare nästa gång viruset kommer in i kroppen.

Your rating: None Average: 2.6 (5 votes)
Anonym
Vaccinet innehåller gifter!

Man kan äta kvicksilvertermometer och det kommer ut med avföringen, men mot en spruta har kroppen inget naturligt försvar. Väl i blodet sätter det sig direkt i hjärnan. Skvalen ingår för att boosta upp antikropparna, men då immunförsvaret lär sig det så går den sedan på nervsystemet som har skvalen som viktig beståndsdel. Vaccinet ger immunitet knappt ett år och svininfluensan ger minst 10 år. Vaccinet är osolidariskt när man väntar med att smittas. Bättre alla smittas nu så pandemin kan dö ut istället för att bli en bestående muterande säsonginfluensa.

Your rating: None Average: 4.6 (9 votes)
Anonym
Eh... Märkligt resonemang.

Vaccin innehåller inte gifter. Nähä, så H1N1 båstår naturligt av skvalen och etylkvicksilver. Jaja, om du säger det så.

Vaccin innehåller så få bakterier att man inte kan bli sjuk av dem. Att bakterier har allt från sekundlånga förökningscykler, till minutlånga, och att bakterier vid odling går från spår, til miljoner, rent av miljarder över natten, är ointressant. Så är klart även det faktum att du kan få en virus, eller bakterie överförd sjukdom utan att ha låtit någon spotta en halv dl saliv på dig helt ointressant.

Jag gillar din värld, får jag flytta in?
B!

Your rating: None Average: 4.4 (7 votes)
Anonym
vaccinera sig för andras skull

Även om man själv antagligen kommer att klara av svininfluensan utan större svårigheter så tycker jag för den sakens skulle inte att man ska strunta i att vaccinera sig.
Om man struntar i att vaccinera sig så hjälper amn till att sprida smittan till andra. Även om du själv inte mår så dåligt av svininfluensan så vore det dumt att utsätta riskgrupper som du träffar i vardagen. tex en gravid kompis, en sjuk farmor, barn och andra som inte lika lätt kommer att ta sig genom sjukdomen.

Självklart kommer dessa personer att bli utsatta för viruset från andra håll, men jag tror att det är bra att förhindar all smittspridning vi kan. Så om du inte är spruträdd eller har visat dig känslig mot vaccineringar tidigare, gå och vaccinera dig!

Hälsningar,
Elis

Your rating: None Average: 2.5 (10 votes)
Anonym
Re: vaccinera sig för andras skull

Men snälla, trots att man tagit vaccinet så kan du fortfarande vara smittbärare, du kan smitta din sjuka farmor även om du vaccinerar dig, och vaccinet ger inte 100% skydd, du kan fortfarande bli sjuk, detta med att vaccinera sig för att vara solidarisk är ju bara skitsnack,

Forskare och läkare säger i ena meningen att alla ska vaccinera sig för att minska smittspridningen, och i nästa mening säger dom att du kan ändå bära på smittan trots vaccinering.

Your rating: None Average: 3.3 (7 votes)
Anonym
om du är vaccinerad är kan du

om du är vaccinerad är kan du inte längre sprida smittan. den ger 95% skydd. läs på innan du uttalar dej...
läs på SmittskyddsInstitutet . och att söka info på sidor som dessa är bara korkat.

Your rating: None Average: 3 (8 votes)
Anonym
korkat ?

Det är korkat att hävda att man inte spridar smittan efter vaccinationen; t.o.m. smittskyddsInstitutet medger att man fortfarande kan smitta andra efter vaccinationen. Den enda slutlige effekten är kanske att smittan sprids lite långsamare, men vad har vi då vunnit i längden? Man blir ju inte steril av vaccinationen.

Vad de 'glömmer' att säga tydligt på ssi hemsidan är att svinis är en relativ mild influensa och hittills bara kostat 8000 liv världen över medans en vanlig influensa kan ta mer än 300.000 per år.
De flesta offer til svinis var i riskzonen, så att de lika bra kunnit dö av vanlig influensa, men då var det inget i nyheterna alls.
Och att några utanför riskgrupperna dör i vanlig influensa händer tyvärr varje år. Svininfluensan är inget nytt där heller, men tidningar rapporterar gärna flitigt om det så att regeringen kan bli av med sina onödigt mass inköpta vacciner.

ssi hyper det hela med att skriva det ökar, det ökar hela tiden men glömmer t.ex. att rapportera om varför barn i Holland och Schweiz inte vaccineras alls; Har de såna dåliga rådgivare i sjukvården där?

på ssi får man inte heller svar på de här frågor:

Varför ska 90 procent av alla som jobbar i grekiska sjukvården inte vaccinera sig?

Varför finns det så många doktorer över hela europa som inte tänker ta vaccinet?

Varför får eliten i Tyskland ett mindre giftig vaccin utan etylkvicksilver och 'squalene'?

På såna frågor får man lite mer svar på en sån här sida:

http://www.dalahantverk.se

Med många länkar till pålitliga sajter utan konspirationsteorier. inte så korkat ;

Att få en influensa och bli sjuk i några dagar ger dig immunitet ett bra tag framöver. När man tar ett vaccin däremot blir immunförsvaret rubbat och retat, och man får ingen immunitet längre fram (efter ungefär ett år) heller.

Your rating: None Average: 5 (6 votes)
Anonym
Eliten ska falla!

Det finns inga rapporter om att vaccinet är ofarligt och själva experimentet på oss människor är inte sammanställt men däremot finns det massor av vetenskapliga rapporter och domstolsförfaranden mot läkemedelsmaffian: http://www.wordmworld.net/bubble-words/informationskriget-svininfluensan

Your rating: None Average: 5 (1 vote)