Skip to Content

Förtydligande angående vaccin produktion Svininfluensa – om behandling och vaccination >> Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Helsingborg Västerås Umeå Örebro Skåne Halmstad Linköping Jönköping Luleå Vaccinera sig mot svininfluensan Sverige Finland

Så här skriver läkemedelsverket

Fall av en ny typ av svininfluensa hos människa har rapporterats, ursprungligen i USA och Mexiko. Det virus som orsakar dessa fall har rapporterats vara av influensa typ A H1N1. WHO bevakar kontinuerligt läget och bedömer risken för en ny influensapandemi. Det finns idag inget färdigt vaccin mot svininfluensan. I Europa finns dock så kallade prototypvacciner godkända där tillverkaren kan uppgradera vaccinet med en aktuell pandemivirusstam.

De fall av svininfluensa hos människa som rapporterats, ursprungligen i USA och Mexiko, orsakas av influensa typ A H1N1. Det finns inget färdigt vaccin mot svininfluensan, dock finns så kallade prototypvacciner som vid en influensapandemi kommer att innehålla pandemivirusstammen.

En släkting till det nya svininfluensaviruset H1N1 finns i det årliga influensavaccinet, men troligen ger vaccinet trots detta inget eller mycket litet skydd mot det nya viruset.
Virushämmande läkemedel kan användas

De antivirala (virushämmande) läkemedlen Tamiflu och Relenza som idag är godkända för behandling av influensa kan användas även för behandling av svininfluensa. Det finns uppgift från amerikanska smittskyddsmyndigheten (CDC) att de cirkulerande stammarna är känsliga för dessa preparat, men det finns inga rapporter om hur effektiva de är mot svininfluensaviruset i klinisk användning.
Om pandemivacciner

Ett prototypvaccin mot pandemisk influensa är ett vaccin som liknar ett framtida pandemivaccin vad gäller innehåll och tillverkningsmetod. Vid en influensapandemi ersätter tillverkaren den nuvarande virusstammen i vaccinet med pandemivirusstammen. Det tar ca 12 veckor att byta stam och tillverka första vaccinsatsen.

Läkemedelsmyndigheterna kan sedan granska och godkänna förändringen av vaccinet på endast några dagar, jämfört med om myndigheterna skulle värdera vaccinet i sin helhet. Det finns idag fyra godkända prototypvacciner: Celvapan, Daronrix, Focetria och Pandemrix.

Förutom prototypvacciner finns också pre-pandemiska vacciner. Det finns idag ett godkänt pre-pandemiskt influensavaccin, mot fågelinfluensavirus (H5N1), Prepandrix. Dessa vacciner godkänns för användning med en stam som kan misstänkas orsaka pandemisk influensa, men innan en influensapandemi deklarerats av WHO.

Osäkerheten inför vilken stam som kommer att orsaka nästa influensapandemi är stor, men tidigare information har tytt på att H5N1-virus (fågelinfluensa) skulle kunna ha pandemisk potential. Det idag godkända vaccinet är baserat på en H5N1-stam och skyddar inte mot den nu aktuella stammen av svininfluensa.

http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Svininfluensa--...

På grund av spridningen av Svininfluensa A(H1N1) (den nya influensan) görs nu internationella förberedelser för produktion av vaccin mot det nya viruset.

I första hand tas ett virus fram som kan användas för detta enligt de väl beprövade metoder som redan finns. WHO har ännu inte rekommenderat fabrikanterna att upphöra med den pågående produktionen av säsongsvaccinet. Detta görs först när man är helt övertygad om att den nya influensan kommer att skapa en pandemi.

För ytterligare information om produktionen av vaccin mot den nya influensa hänvisas till Socialstyrelsen.

Vaccin SvininfluensanVaccin Svininfluensan

Anonym
Tänk till mer än en gång

Hej,
I grunden är jag glad över att Svenskarna verkar ha blivit ett ifrågasättande folk. Det är generellt bra och sunt och det driver upp prestationskrav på både myndigheter och företag.
Många av de frågor som finns runt H1N1 och vaccinet är bra och motiverade frågor (jag är läkemedels forskare) både ur hälso och komersiellt perspektiv.
Det som däremot förundrar mig är att när man nu ändå är igång och ifrågasätte och tar reda på saker själv inte förlänger det hela vägen.
1) Håll sakligheten högre än högt. granska era källor, inte bara myndigheterna!!!
2) Visst är Läkemedelsföretagen vinnare i nån mån (inte alla) pga vaccinering osv, men hur tänker ni som rekomenderar varenda hälsokostprodukt som finns i hyllorna? Om man ska prata om VERKLIGT otestade substanser så hittar du betydligt fler där. Jag menar inte att det inte finns "bra" hälsokost och jag håller med om att vitaminer kan vara verksamt eller åtminstånde hjälpsamt i flera fall. Däremot så referas det till allt möjligt konstigt (Ja, jag vet vad det VERKLIGEN är i alla deklarationerna vet ni mer än att ha googlat?) som totalt saknar rimligt värde för behandling.

Det finns två huvudanledningar varför vissa saker finns i hälsokostsaffären och inte på apoteket;
1) Det saknar tillräckligt högt kommersiellt värde för "Big Pharma"
2) Det går inte att föra i tillräckliga bevis att substansen är antingen verksam nog eller ofarlig nog.

Så, fortsätt tänka själva men gör det konsekvent.

Andy

Your rating: None Average: 4.7 (13 votes)
Anonym
Jag håller med dig! Men,

Jag håller med dig! Men, vänder sig folk verkligen till hälsokostaffärerna för behandling av eventuella åkommor?
Jag tror inte det!
Blir man riktigt dålig så går man till läkare, vilken i sin tur skriver ut preparat som kommer från läkemedelföretag.

Åkomman man behandlade med det preparatet, slår ut något annat i kroppen så man måste i princip ta ett preparat till för att behandla biverkningana av det första etc.

Människor vänder sig till hälsokost produkter i förbeyggande syfte, och det är väl inget illa i det? Vad man däremot måste tänka på är att vissa mediciner inte funkar ihop med hälsokostprodukter, vilka många läkare glömmer att informera en om.

Vad jag har sett här är att folk ger råd till de som redan är sjuka, för att lindra deras besvär. Jag ser inget fel i det. Därför att sjukvården skickar hem dessa med rådet att dricka mycket vätska och ta smärtstillande. Jaha....
Det räcker inte i många fall, och då vill man stärka sitt immunförsvar ytterligare, "boosta" upp sig och påskynda sitt tillfrisknande.

Jag tror ingen är så dum att de behandlar sig "bara" med hälsokost preparat.
För övrigt kan jag säga att även apoteket säljer diverse "skitprodukter", allt är inte så verksamt som de påstår, precis som hälsokost affärerna.

Your rating: None Average: 3.7 (3 votes)
Anonym
Sterila?

Dom senaste rönen pekar på att innehållet i sprutan gör en steril och "triggad" till nästa våg av influensan... Är oxå konstaterat av oberoende forskare att vaccinet innehåller nano partiklar? (chip?)

Vi får väl se om fertiliteten minskar i landet och vad som händer vid nästa influensa våg...
Helt inom "köpenhamnskonferensens" mål att, "reduce the population"...

Your rating: None Average: 3.2 (11 votes)
Anonym
Population control

En tankeställare för alla jägare och såna som tycker att djur ska skjutas när dom blir för många. Det har inte bekymrat oss nåt nämnvärt, det är ju bara "djur".
Nu gäller det oss människor, fast vi ska ju naturligtvis inte skjutas vi är ju människor. Nä, vi ska utrotas med antingen ett stick i armen eller en influensa. Hur gillar vi det, när någon annan bestämmer vårt öde?

Your rating: None Average: 3.4 (13 votes)
Anonym
Orolig mamma

Jag har två barn en på 2 år o en på 6 år, jag vill inte att ngn av dom ska vaccineras då vacinet känns för osäkert för mig. Dom har hela livet på sig och är helt friska..men samtidigt är jag orolig om dom blir smittade o kanske inte klarar det.. HUr ska jag resonera? Jag vill inte heller ta vaccinet av samma anledning däremot så har jag astma så jqag kan väl ryka med lättare vad jag förstått.. Hur ska jag göra? någon som kan ge mig ett vettigt svar eller iaf lite råd o tips på vägen..just nu ligger jag o lillen sjuka båda två..hostar som fan så det känns osm om strupen ska explodera, inga störra andningssvårigheter men jag känner av det när jag hostat precis, feber och ont i kroppen och lillen är snorig...jag känner även av en mildare huvudvärk, men ingen av dessa symptom är ngt som stör mig direkt.. LÄkarna idag sa däremot att det nara var ett vanligt virus när dom kollade lillen... men hon kollade inte mot svininfluensan.. borde jag bett om det?

Your rating: None Average: 2.3 (6 votes)
Anonym
Faktum är att vi ALLA kommer

Faktum är att vi ALLA kommer att få ALLA influensor som kommer till sverige.. Dock utvecklar inte alla sjukdomsymtom... utan ditt immunförsvar klarar av det utan att det märks. En spruta ger dig skydd i 6-12månader. Sen är du öppen för att få influensan ÄNDÅ! Så om du ska vara trygg emot en enda influensa så måste du ta 2 sprutor om året resten av ditt liv för att vara säker emot ett enda virus. Med tanken på att det finns flera tusentals så kan du nog räkna ut själv vad som är realistiskt.

Lägg sedan till alla biverkningar och risker med att ta vaccinet och det faktum att läkelmedelsindustrin tjänar miljarders miljarder på att skrämma upp folk.

Nä skulle aldrig ta sådan skit. Tycker även att man ska ställa läkare som ordinerar sprutor till folk som dör inför rätta!

Att få lite feber o bli lite snorig i 3-4 dar e inte hela världen se det som ett träningsläger för ditt immunförsvar...

Your rating: None Average: 3.5 (11 votes)
Anonym
Re: orolig mamma

Hittade denna sida precis och jag måste säga att den lugnade mig en aning. Jag är i din situation fast vi var sjuka här för två veckor sedan. Ena pojken är vaccinerad i vi andra. Jag är nästan säker på att vi hade svininfluensan, men eftersom pojkarna blev friska efter några dagar så trodde jag att det var nnågot annat vi hade. Jag själv blev bra efter några dagar blev jag förkyld och efter ytterligare några dagar fick jag feber igen, så jag är nog inte helt fri från den. I alla fall läs detta, det kanske hjälper dig med.
http://www.drjaan.net/flu/svininfl.htm

Efter att ha läst detta så ska nog inte min äldre pojk vaccineras eller jag själv för den delen.

lycka till och krya på er

Your rating: None Average: 3.2 (6 votes)
Anonym
granatäpplen

Har samma funktion som tamiflue!! Hittar jag dom så köper jag naturligtvis.

Your rating: None Average: 2.7 (3 votes)
Anonym
Vad som fick mig att tro på

Vad som fick mig att tro på den här läkaren är ett symptom: och det är att man kan få ont i ögonen, som min son fick alltså, röra ögonen höger, vänster, upp och ner det gjorde ont samt att han hade väldigt röda ögon. Ont i ögonmuskeln. v i hade allt annat förruton kräkningar och illamående. Tänka sig det var faktiskt svininfluensan.

Your rating: None Average: 3.5 (4 votes)
Anonym
Du vars son hade ont i ögonen.

Testades din son för att se vilken influensa han hade? Min doatter (9) ¨r inte vaccinerad och är nu inne på 5:e influensadagen - med bl.a. mycket ont i ögonmusklerna, feber knappt 39, huvudvärk, ingen aptit, ont i magen, och nu jätteont i halsen och lite hosta. Men så är väl symptomen för alla influensor?? Jag vet inte riktigt varför, men jag skulle gärna vilja veta OM det är svininfluensan hon har.
Jag är inte heller vaccinerad, men hennes pappa är, så blir jag sjuk också men inte han, så...
Vårdcentralen vill inte testa dottern såvida hon inte är riktigt dålig.
Vet någon hur många andra influensor som härjar just nu? Vi bor i Skåne.

Your rating: None Average: 1 (1 vote)
Anonym
Re: ont i ögonen

Nej ingen av oss testades för att vi inte gick till läkaren, men även om vi hade gått så hade dom inte tagit några prover. Precis som du säger så tar dom inga eftersom vi inte var såå dåliga.
Jag var hos läkare i går eftersom jag fortfarande efter en månad hade feber ca 38.
Läkaren sa att för en månad sedan hade dom väldigt många sjuka med svininfluensa bla hon själv så att det säkerligen var svininfluensa vi hade och att det är som en vanlig influensa, därför vet inte många att dom redan har haft den.
Dom symptom du beskriver hade den ena pojken förutom ont i magen, det hade den andra pojken däremot och väldigt ont i ryggen och benen.
Jag själv hade 39 graders feber, hosta ont i huvudet och frossa, så det blir tydligen inte likadant på alla. Ena pojken vaccinerades i skolan veckan efter han var sjuk (tyvärr) eftersom jag inte var säker på att det var svininfluensa vi hade. Efter att ha läst på lite mer har vi andra inte tagit vaccinet.
Ldsen jag inte kude ge dig säkrare besked.
Lycka till och krya på er.

Your rating: None Average: 1 (1 vote)
Anonym
Re: ont i ögonen

PS:
Det var det här som övertygade mig, eftersom just det symptomet var med. Det har jag inte sett innan och jag har letat som en galning efter alla symptom.
http://www.drjaan.net/flu/svininfl.htm
Läs du också så kanske du blir något klokare.
Det är en leg. läkare som skriver detta.

Your rating: None Average: 1 (1 vote)
Anonym
Ing säsongsinfluensor

Inga säsongsinfluensor har rapporterats under vecka 49 enligt SMI:s senaste rapport.

Btw, antalet svininfluensafall föll med ca 70 % från veckan innan.
Källa:
http://www.smittskyddsinstitutet.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/influe...

Your rating: None Average: 1 (1 vote)
Anonym
Re: Orolig mamma.

Hej. Här är några tips på vad du kan ta som kanske hjälper:
- Vitlök. Innehåller allicin som dödar bakterier och virus, och även svavel som också är nyttigt.
- Ingefära.
- Gör te på cayennepeppar. Ta inte för mycket peppar första gången bara :-).
- Drick vanligt grönt te. Finns vetenskapliga studier som visar att grönt te förstör membranet runt alla typer av influensavirus, och hjälper till att hindra influensavirus från att dela sig. Här är en länk till en av studierna:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16137775
Märk väl att studien även gäller A/H1N1, alltså den så kallade svininfluensan.
- Ta minst 1000 IE Vitamin D per dag, överväg 5000 IE åtminstone kortsiktigt, alternativt permanent.
- Ta extra vitamin C.
- Drick äppelcidervinäger, innehåller en del nyttiga svavelföreningar. Ta inte för mycket bara, då blir det för surt.

Undvik all form av assistans från myndigheterna om möjligt.

Your rating: None Average: 3.3 (12 votes)
Anonym
Du kan ju bara inte ha alla

Du kan ju bara inte ha alla hästar hemma.

Visst, käka vitaminer och alla andra nyttiga saker, det hjälper kroppen att fungera som den skall. Men tro inte att det hjälper mot allt! Speciellt inte mot allvarliga sjukdomar.

Fundera ett tag på varför vi har låg barnadödlighet, vi botar massor av cancer (min brorson nyss och han käka inte bara vitaminer), många dödliga sjukdomar botas enkelt med ett piller. Visst det finns undantag, vitamin C hjälper enkelt mot t.ex. skörbjugg, men tro inte att det botar svininfluensa för det.

Om jag får välja mellan myndigheter-läkare och kvacksalvare så väljer jag det första varje gång!

Your rating: None Average: 1.7 (11 votes)
Anonym
WHO:s vaccinrådgivare.

Myndigheterna är kvacksalvarna. Det är det lilla faktumet som du har missat. Läkemedelsverket har inte gjort några egna tester. De hänvisar till WHO. Det har nu kommit fram att WHO:s vaccinrådgivare är anställda av läkemedelsbolagen (vilket vi kunniga har hävdat i månader...).

Det innebär att myndigheterna hänvisar direkt till vaccinproducenten. Got that?

Några egna tester har myndigheterna inte gjort förstår du.

Återigen, dessa stollar som navigerar hit och sen sitter och röstar ner inlägg som vi anti-vaccinare har skrivit och sen skriver dumma svar, hur orkar ni? Kollar ni inte fakta först?

Your rating: None Average: 4.6 (10 votes)
Anonym
Vaccinering av gravida.

Jag bor i Portugal och de sista veckorna har 3 foster dott efter vaccinering.
Myndigheterna och framfor allt Halsoministern garanterar att absolut inga samband finns.
De hanvisade aven till att samma vaccin anvands i bla Sverige utan problem. Ingen vet har vad man ska tro pa.

Your rating: None Average: 3.7 (6 votes)
Anonym
4 missfall och en fosterdöd i Sverige

Om du tittar på läkemedelsverkets hemsida ser du att vi har 4 missfall och en fosterdöd i samband med vaccinet i Sverige, detta inrapporterat, men självklart inte enligt läkemedelsverket "bevisat" att ett samband finns även fast det skett samma dag! Om inte det är bevisat får dom väl för hundarna sätta igång att bevisa att det INTE är så, men det verkar inte tillräckligt viktigt.

Your rating: None Average: 4.5 (8 votes)
Anonym
Tänk på andra

Helt otroligt vilken skrämselpropaganda en del har gått på.
Har själv tagit sprutan, inte för att skydda mig själv, jag klarar säkert influensan, utan för att skydda andra som inte klarar att ta sprutan.

Your rating: None Average: 1.7 (18 votes)
Anonym
Det enda verkliga skydded för de som inte kan ta sprutan...

...är inte att du vaccinerar dig.

Saker som vanligt grönt te, vitamin D (i doser över de 500 IE som staten anser räcker, men där forskning återigen visar att staten har helt fel), vitlök, med fler saker, kan totalt stoppa ett angrepp av något så svagt som H1N1 är hittills.

Myndigheterna pratar inte om detta, eftersom att allt detta är grejer du kan ta själv, utan behov av de överbetalda stollarna på de statliga verken och myndigheterna.

Your rating: None Average: 3.6 (12 votes)
Anonym
Varför skyddar du andra? Dom

Varför skyddar du andra? Dom som är rädda att få influensan kommer ju att vaccinera sig. Så väldigt dumt argument måste jag säga:P

Your rating: None Average: 3.6 (9 votes)
Anonym
Alla kan tyvärr inte ta

Alla kan tyvärr inte ta vaccinet utan riskerar att dö om de får svininfluensan. Vems ansvar är det?

Your rating: None Average: 2 (4 votes)
Anonym
Tyvärr ? Fakta

Tyvärr? Ville du gärna ha vaccinet?
Här några fakta utan konspirationsteorier omkring svininfluensahanteringen som i min åsikt inte är bra som du kankske missad .

Faktum är att fet finns hemliga avtal mellan socialstyrelsen och läkemedelstillverkaren GSK. GSK vill inte heller offentliggöra alla ingredienser.
http://www.mammormotgardasil.nu/files/Bilaga_2_AvIdAvtal.pdf
http://www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2009/11/20/swine-fl...
För mig är det där redan skäl nog att avstå, men det finns mer.

Det finns tydliga kopplingar mellan 'oberoende experter' och läkemedelsföretag och WHO.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3866223.svd?service=graphic
Att WHO nyss har nedgraderad de krav för vad man får kalla en pandemi ser för mig misstänkt ut i samband med att läkemedelsindustrin och WHO har såna tydliga kopplinger.
Dessutom visar sig svininfluensan vara mildare än vanlig influensa.
http://flutracker.rhizalabs.com/
Svininfluensan har hittills 'bara' kostad 9000 människaliv medans vanliga influensan årligen kan skörda en miljon liv världen över.
Så VARFÖR ska jag vaccinera mig mot denna milda influensa om jag inte brukar vaccinera mig mot vanliga influensan heller?
Det finns SÅ många mer 'varförs' med det hela;
Varför tar läkemedelsindustrin (BAXTER, GSK mm) inget ansvar medan de 'tjänar' stora pengar på vaccinen?
Varför får biverkingarna inte publiceras innan Baxter tillåter det ?
Varför säljer de inte vaccinet fritt om det nu är så bra, osv, osv

Dessutom innhåller vaccinen skvalen och etylkvicksilver
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B7GJ4-4TC2RW8-1...
Fast det inte är 100% bevisat att det är direkt skadligt, krävde American Academy of Pediatrics (60.000 medlemmar) att etylkvicksilvret skulle tas bort från vaccinen.
Skvalen kopplas me Gulf war syndrome.
http://www.mvrd.org/showpage.cfm?ID=69
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10640454
Jag vill iaf inte ha nåt kvicksilver insprutad mina barn i muskelvävnaden om det inte behövs, och det gör det ju inte om man inte är i nån riskgrupp.
Mer doktorer (som inte är betalde av läkemedelsföretagen) kommer fram nu och säger att mycket inte stämmer med svinis-affären och att vaccinet t.o.m. kan vara farligare än själva influensan.
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14851
http://www.speciation.net/Public/News/2009/09/24/4618.html
Jaan Suurküla, leg läk
http://www.drjaan.net/flu/svininfl.htm
http://doctorjaan.wordpress.com/
Doctor Admits Vaccine Is More Deadly Than Swine Flu Itself & Will Not Give It To His Kids
http://www.youtube.com/watch?v=E1z7KSEnyxw&feature=related

Så många skäl av många i sjukvården att avstå från vaccinationen som du kan läsa om på http://www.dalahantverk.se sidan.

Det ända slitna argument vaccin förespråkare har kvar är 'Ja men Tänk på andra'.
För det första blir man inte steril när man tar ett vaccin; man kan fortfarande bära viruset på kroppen eller kläder.
För det andra är det inte nån samhällstjänst att få tveksamma ämnen isprutad i många människor som på sikt kan ge biverkninhgar;
Jag tänker iaf på mina barn och vill inte ha det i dem. Mycket bättre att låta ditt immunförsvar ta hand om det så är du immun ett bra tag framöver, istället för ett vaccin som rubbar och retar ditt immunförsvar och dessutom bara fungerar i max ett år!

Så många skäl att jag inte kan förstå varför så många köar för att få vaccinen mot denna milda influensan fast de brukar inte ens ta sprutan mot vanliga influensan in vanliga fall!

Your rating: None Average: 4.6 (21 votes)
Anonym
Tyvärr,Fakta.

Håller med dig helt och hållet..ingen i min familj är vaccinerade.Vill inte ha det heller.Självaste Barack Obama har gått ut o sagt att han tänker inte låta sina döttrar vaccineras!!Inte heller tillverkarna av vaccinet tänker ta det.Tysklands regering beställde in 200,000 doser utan TIOMERSAL OCH SVALEN?Borde väl säga en hel del om vaccinet.Jag har haft 2 familjemedlemmar som haft svininfluensan.Men dock kvar på vår jord.Den ena föddes med en nedsatt njurfunktion dessutom.Och hon om nån borde ha legat i s.k.riskgrupp.Så stå på dig..

Your rating: None Average: 5 (5 votes)
Anonym
Re: alla kan tyvärr inte ta...

Myndigheternas!!!!!!!!!

Your rating: None Average: 4 (4 votes)
Anonym
Re: populationkontroll

Man får vara både blind och döv för att missa alla signaler som pekar i samma riktning och som media försöker tysta ner.
Det finns patent på "utsäde" som gör kvinnor infertila, varför?
Det är konstaterat att det finns nano partiklar i Pandemrix vaccinet, varför?
Det har upptäckts att huvuddelen av Usa:s guldreserv är falsk, bara ett tunt lager guld utanpå en tungstenstacka som har prånglats ut i hela världen, så Dollarn kapsejsar inom en snar framtid= KAOS

Tyvärr har populationkontrollen börjat, frågan är hur långt de går i sina planer?
Tänk efter, pågår det inte en massa "irrationella" saker runt om i världen just nu? Massvaccineringar mot en mild influensa= försök att rädda ekonomin i Usa? Var har all undersökande journalistik tagit vägen? Vad är det pressen inte får säga?

Tänk efter!

Your rating: None Average: 4 (12 votes)
Anonym
Det som händer nu är en

Det som händer nu är en konspiration från högre makt
svininfluensavaccinet innehåller Nano-partiklar!!

http://nyapolitiken.biz/medicin_o_halsa/varning-nano-partiklar.html

Your rating: None Average: 3.7 (3 votes)
Anonym
Visst kan det finnas något

Visst kan det finnas något samband mellan den ekonomiska krisen och denna hysteriska massvaccinering...

Your rating: None Average: 5 (3 votes)
Anonym
Med omtanke för andra

För att undvika att riskgrupperna blir utsatta för viruset är det bästa att ingen runtomkring bär på smittan.
De som inte får så allvarliga symptom kommer att fortsätta jobba och därmed finns en risk att de smittar andra.
Det är en anledning till att så många som möjligt skall ta vaccinet.
Jag själv såg inget behov av att ta vaccinet. Jag vaccinerade mig för att andra inte skall behöva smittas av mig.
Ont i armen 2 dagar då det var en intramuskulär vaccinering. Det kan jag ta.
Att folk blir dåliga efter vaccinering är det inge snack om. Hur dålig hade de blivit om de fått den verkliga smitta? Kanske vi aldrig får reda på men spekulera kan vi alltid göra. Men i detta forum anser jag att vi ska hålla oss till fakta.

Your rating: None Average: 2.3 (23 votes)
Anonym
trött

Jag blir såå trött på alla som sitter och skriver att de har tagit vaccinet för att inte smitta andra. Jag tror inte på det! Utan ni har tagit det för att inte förlora pengar om ni skulle RÅKA på att bli sjuka, så kliv ner från era höga hästar och lek inte martyrer. Tror ni att ni får någon sorts tapperhetsmedalj eller?
Fakta håller inte du dig heller till när du säger att, om man blir dålig av sprutan, hur hade man då mått av själva influensan. Det är det ingen som vet, och inte du heller!!!
Tror du att den mamman vars son ligger i reperator efter att ha blivit förlamad känner så som du? Knappast, det hade inte du heller gjort om ditt kött och blod hade råkat ut för det.

Your rating: None Average: 4.2 (10 votes)
Anonym
ursäkta

ursäkta , respirator heter det och inget annat.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
Vad får dig att tro att du

Vad får dig att tro att du inte skulle kunna smitta andra om du själv är vaccinerad?? Använd sunt förnuft

Your rating: None Average: 3.9 (8 votes)
Anonym
Om man inte bär på viruset

Om man inte bär på viruset kan man inte heller smitta. Det är sunt förnuft.
Om kroppens immunförsvar känner igen viruset direkt dödas det utan att det hinner förökas till de nivåer då man börjar smitta.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
Vacc för äggallergiker och barn under 3 år

Kan inte för mitt liv förstå varför dom inte har beställt vaccin som äggallergiker kan ta? Det finns ju sånt vacc. Varför inte beställa vaccin, utan både skvalen och kvicksilver för barn under 3 år? Varför föra över ansvaret på oss att vi ska vaccineras för att skydda dom som inte kan ta vacc? Dom som inte vill ta vaccinet kallas för osolidariska. Vad är då vår regering som inte har köpt vaccin som ALLA kan ta? Dom och media mer eller mindre hjärntvättar oss sitt mantra "vaccinera, vaccinera så många som möjligt"för att skydda dom andra. Varför skyddar inte regeringen dessa, nämligen äggallegiker, barn under 3 år samt gravida. Däremot kan de som är i riskzon vaccineras med detta vacccin. Det finns många som känner stark berättigad oro för att vacc både sig själva och sina barn med denna sörja som ingen vet utgången på, på lång sikt, inte på kort sikt heller för den delen. Ska man verkligen behöva bli påhoppad för att man inte vill utsätta sig eller sina barn för fara? Var finns solidariteten där undrar jag? Riskera din och dina barns hälsa för att rädda mig och de mina, betyder det i klarspråk. Min 14 åring vaccinerades i skolan för två veckor sedan, en fullt frisk kille, jag har fortfarande ångest över detta och kommer att ha det långt framöver. Min 17 åring är jag idag tveksam med om jag vill att han också ska utsättas för detta gift, eftersom han har allergier. Jag vet att jag inte är ensam om denna oro. Så snälla ni som inte kan ta vaccinet, lägg inte bördan på oss, utan på dom ansvariga, det är dom som inte har tänkt på ert bästa inte vi. Det är synd att det blir en massa pajkastning hela tiden. Vi sitter alla i samma båt nämligen och gemensam nämnare är RÄDSLA.

Your rating: None Average: 3 (10 votes)
Anonym
Vems börda

Jag är rädd!!!
Därför finns det andra som kommer att ta hand om dig.
Det är inget tvång att ta denna vaccinering.
Det går verkligen att diskutera om den kommer att göra nytta eller inte. Kritiken som myndigheterna skulle få om de inte hade gjort något för att vaccinera sveriges befolkning OCH tusentals människor skulle fått sätta livet till had varit svår att skaka av sig.
Är det samma rädsla för en pandemi som drev fram beslutet om att detta är en pandemi som är den rädsla den människa har för att ta vaccineringen.
Snälla ni låt inte rädsla ta över era liv. Minimera rädslan och bli lyckligare istället.
Låt inte rädslan för vaccineringen äta upp er.
Det är rätt att vara kritisk men inte löjligt kritiskt.
Lika bra att lämna detta forum då det är troligt att de som mest läser den och skriver inlägg är de som vill övervinna....nja kanske förstärka sin rädsla....mot vaccinering....det okända!!
Jag ville bara ha svar på hur vaccineringen tillverkas och vad den innehåller. Jag fick inget svar här tyvärr. Det tycker jag är viktigt att ge ut fakta om vaccineringen för att minsak konsperationsteorierna.....Det är inte svinurin man vaccinerar med, ni som tror det.

Tack och hej och var glad

Your rating: None Average: 1.8 (5 votes)
Anonym
Re: Vems börda

Ärligt talat borde det finnas ett vaccin för IQ befriade människor. Om du inte har lyckats hitta info om vad vaccinet innehåller vid det här laget så så bör du nog först ta det vacc är mitt råd till dig. Forumet och många andra forum fullständigt svämmar över av information om det. Har du tänkt på: Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet, Glacosmithkline mfl..
Nej tänkte väl det!

Hur det tillverkas är väl ovesäntligt!!!
Det här forumet är för att folk ska dela med sig av sina erfarenheter av både vaccinet och svininfluensan om du inte har märkt det.

Sen hur i hlv vet du att det inte innehåller svinurin, när du själv skriver att du inte vet vad det innehåller???

Forsätt du att vara lycklig och glad i din enfald, men försök att inte nervärdera andra människors intelligens.

Your rating: None Average: 4.4 (7 votes)
Anonym
Jag säger bara en sak,

Jag säger bara en sak, populationskontroll, bli inte överasskad om er barn som ni har vaccinerat inte kan få barn, eller får allvarliga sjukdomar i framtiden.

"Dom" som bestämmer vill att folket ska bli rädda, vad gör folket då? ber staten om hjälp = vaccinet som i sin tur utför det "dom" egentligen ville göra ifrån början.

Få ner antalet människor på jorden.

Get the fact!!
http://uuaaradio.blogspot.com/2008/03/jag-fick-ett-brev.html

Your rating: None Average: 3.3 (7 votes)
Anonym
Oh, herregud. Mänskligheten

Oh, herregud. Mänskligheten är värd så mycket mer, vi har gjort så mycket bra här i världen, vi räddar världen från destruktivitet, vi borde få finnas kvar och föröka oss som bara parasiter. Varför vill någon kontrollera oss? varför vill naturen få oss bort? varför existerar bakterier och virus? Är vi inte värda bättre? Vad är det som händer?
: P

Det är nog verkligheten som händer, där döden och sjukdom är en del av livet och där vi faktiskt är små kryp som kommer att krossas, inte av staten utan av naturens krafter om och om igen. Det är lönar sig inte att vara rädd för naturen men inte heller för staten. Det är bara hur livet är och vi är sårbara för allting. Vi är inte här på grund av att staten har bestämt sig för det, staten kan inte ens kontrollera, inte ens det som pågår ute i världen med miljön. Det visar att vi inte ska tas oss själva på sån allvar. Vi är små parasiter.

Your rating: None Average: 2.2 (5 votes)
Anonym
PS

Sen kan man ju undra varför de har köpt in vaccin för HELA befolkningen när dom ju uppenbarligen visste att alla inte kan ta det vaccinet. Vilket slöseri. Det är mycket som som är oklart, inte konstigt att det blir olika konspirations teorier i omlopp. Det är bara naturligt att människor reagerar på det som inte är logiskt. De ansvariga vet att det florerar en massa teorier på nätet, att människor känner både osäkerhet och rädsla, människor mår psykiskt dåligt pga detta, ändå går dom inte ut och lugnar folket. Det borde de kunna, de är ju experter, kallar sig för det i alla fall. Hur mycket tänker de då på sina medborgares hälsa, undrar jag. Inte ett skvatt tydligen. Kommer de och deras barn att få samma vaccin som vi andra eller blir det andra ofarliga doser levererade under bordet? Inget nämns om deras vaccinationer. Hade det gjort det, kanske människorna hade kännts sig lite mer lugnade. Vaccinera dom i direktsändning säger jag bara, då hade nog folk inte känt den misstänksamheten dom känner idag.

Your rating: None Average: 5 (8 votes)
Anonym
gör det inte!

Jag ångrar att jag tog vaccinet. Jag känner mig helkonstig forfarande.(5 dagar sedan). Det kommer och går liksom. kan inte förklara riktigt. Blodtrycksfall, ja nåt med blodtrycket är det iallafall. Yrsel, Synrubbningar, Dommningar, Illamående mm. Värk i armar och ben, men det är borta nu. Med facit i hand så rekommenderar jag ingen att ta vaccinet.

Your rating: None Average: 4 (17 votes)
Anonym
Danska media har vaknat! Svenska media tiger!

http://www.youtube.com/watch?v=fHr90s4YeAA

“What we do know is that the pharmaceutical companies are present at the meetings of WHO expert groups, but what we don’t know is what they talk about. And another thing is that scientists who appear to be independent are also hired consultants working for the same pharmaceutical companies who produce the vaccines,” says Louise Voller, a journalist at the Danish Daily Information newspaper.

Your rating: None Average: 5 (6 votes)
Anonym
Biv som rapporterats till Läkemverket

Influensalikn symtom.
Allvarlig allergisk chock.
Dödsfall.
Allergiska reaktioner.
Andnöd.
Feber.
Domningar.
Nässelutslag.
Yrsel.
Illamående.
Högt blodtryck.
Huvudvärk.
Buksmärtor.
Hjärtklappning.
Ansiktsförlamning.
Hjärtstillestånd.
Smakförändringar.
Ledsmärta.
Lokal reaktion.
Smärta.
Temperaturstegring.
Frossa.
Bröstsmärtor.
Stroke.
Epilepsianfall.
Röda komplexa hudutslag.
Kräkningar.
Diarré.
Bensmärtor.

Ovanstående är Biverkningar som rapporterats till Läkemedelsverket

Your rating: None Average: 3.5 (8 votes)
Anonym
Vilka får biverkningar?

Vilka är det som får biverkningar av vaccinet? Finns det ngn röd tråd som visar på att det är de som också skulle ha blivit väldigt sjuka i självaste svininfluensan? Har de svagare immunförsvar el vad beror det på egentligen?

Your rating: None Average: 4.5 (2 votes)
Anonym
Biv som rapporterats....

Kan inte låta bli att småle i all vånda. Biverkning: Dödsfall???
Måste väl vara den ultimata biverkningen.

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)
Anonym
-se intervju

Se intervju - Björn Olsén.
(Sveriges kändaste influensaforskare)

Your rating: None Average: 3.8 (4 votes)
Anonym
RE: Fel igen

(kunde inte hitta din link, men
minns vad du skrev o svarar här:)

Din största intention är att överbevisa.
Ditt hjärta då?

Riskgrupper o barn, ja överhuvudtaget,
så skall högsta intentionen vara

"Do not harm", som Polska hälsoministern
sade.

Människor med försvagat immunförsvar,
eller allergier skall inte behöva
utsättas för en spruta som de inte
tål.

Jag tror inte du förstår allvaret
i detta. Eller realiteten.

Det har faktiskt hänt.Liv min vän.

Kram till alla - vi bor ju på samma planet.
Eller har vi glömt av det i vår kamp
vi vet bäst ego.

Jag tänker också tända ett ljus.
Ett ljus för vaccinationsoffer,
Ett ljus för svininfluensaoffer.
Ett ljus för medkänsla
Ett ljus för kärlek

Your rating: None Average: 3.6 (5 votes)
Anonym
Intressant läsning...

Intressant att läsa folks kommentarer.

Gällande kvicksilver så går det bra att läsa här: http://www.lakemedelsverket.se/alla-nyheter/nyheter-2009/sammanfattning-...

Har själv tagit vaccin och hade inte mer än en ömmande arm.

Tar hellre ett vaccin och är risig några dagar (klarade mig fint) än att ligga sjuk i 3-4 veckor över jul och nyår.

Men men, man åker kanske på det i alla fall så det är ju en chansning. Dock så kanske man klarar sig lindrigt om man får viruset.

Your rating: None Average: 3.7 (10 votes)
Anonym
Tänd ett ljus

Tänd ett ljus,
för alla liv som släckts.

En del var små barn!

Your rating: None Average: 4.6 (8 votes)
Anonym
Influensan INTE som tidigare influensor

Har haft svininfluensan, tro mig det var ÖVERDJÄVLIGT.

Kunde inte andas. Jag är 45 och EJ i riskgrupp. Fick inte luft om jag inte satt och sov. Hostade sönder en magmuskel.
FICK INTE LUFT!

Alla ni konspirationsteoretiker, fattar ni inte att företaget som tillverkar vaccin skulle bli stämda och gå under om vaccinet var så dåligt som ni säger?

Ni är bara skitskraja att bli sjuka av biverkningar, varför skulle ni vara så speciella? Ni utsätter er för tusentals olika föroreningar varje dag och hinkar baginbox, äter transfetter, tatuerar er och har mobilen klistrad mot örat 24/7 - vad f-n skulle ett vaccin göra för skada jämfört med det?
Ni TROR bara att ni inte kommer att bli smittade, herregud inte ni som genomskådat allt.
Get real, använd hjärnan till att tänka med.

Your rating: None Average: 3.2 (32 votes)
Anonym
Jag skulle vilja påpeka att

Jag skulle vilja påpeka att både influensan och vaccinet kan vara farligt samtidigt.

Your rating: None Average: 3 (2 votes)