Skip to Content

Elever till sjukhus efter vaccinering

Skolöverläkare: Vi tar inga risker

Fyra elever i Gävle har hämtats med ambulans efter att de slagits ut av influensavaccinet.

– Vi tar inga risker, säger Margareta Bondestam, skolöverläkare i Gävle.

Vaccinationerna på skolorna i Gävle startade i måndags. Redan nu har fyra elever tvingats åka ambulans till sjukhus efter att de blivit dåliga av vaccinet.

Eftersom sjuksköterskorna inte har tid att själva ta eleverna till sjukhus har de fått uppmaningen att ringa ambulans om eleverna blir dåliga. Vi har bestämt oss för att vara extra försiktiga eftersom det är ett nytt vaccin vi har att göra med, säger Margareta Bondestam.
”Vi är inte oroliga”

Enligt skolöverläkaren har de fyra eleverna, två på Lillhagsskolan (klass 1-9) och två på friskolan Prolympia (klass 6-9), drabbats av vanliga vaccinbiverkningar såsom yrsel, illamående och magont.

– Vi är inte oroliga. Tvärtom var det här väntat. När man vaccinerar så här många är det alltid några som reagerar, menar Margareta Bondestam.
”Det blev lite uppståndelse”

Enligt skolsköterskan Gerd Sundell som arbetar med vaccinationerna på Lillhagsskolan i Gävle, där två elever drabbats av biverkningar, har eleverna inte påverkats av det som hänt.

– Nej, eleverna är inte rädda. Det är klart att det blev lite uppståndelse i går när ambulansen kom till skolan för andra gången. Men vi har fortsatt med vaccinationerna i dag och det har gått väldigt lugnt till, säger skolsköterskan Gerd Sundell.

Skolöverläkaren Margareta Bondestam vill också påpeka att det är viktigt att inte göra så stor sak av vaccinbiverkningarna.

– Risken är att det blir upphaussat, vilket kan leda till att eleverna inte vågar ta vaccinet, säger Margareta Bondestam.

Skolöverläkaren vill inte uppge hur gamla eleverna är eller i vilken årskurs de går.
Flera utryckningar under dagen

Under dagen har utryckningarna fortsatt till skolorna i Gävle.

– Ja, det är ytterligare några elever som fått åka till sjukhuset med lindriga symptom, säger Margareta Bondestam.

Enligt Bondestam har hon fått veta att sjukvården har bedömt några av fallen som onödiga och hon ska nu gå ut och instruera skolsköterskorna om att kontakta skolhälsovårdens läkare innan man ringer efter ambulans.

– Kanske har det blivit en lite för låg tröskel i och med att många känner sig ängsliga. Vi ska försöka korrigera det, säger Margareta Bondestam.

Källa: www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6065290.ab

Anonym
Influensavirus och replikation

Du som läst genetik och vad det nu var: Läs på om influensavirusets replikationsprocess innan du påstår att "blandversioner" skulle vara en omöjlighet i naturen. Du borde ju, till skillnad från de du skrämmer upp med dina konspirationsteorier, ha möjlighet att förstå litteraturen i ämnet.

Your rating: None
Anonym
Känner mig osäker och skeptisk.

Jag hade planerat för att låta vaccinera mina barn idag men har, efter att jag aktivt letat information om vaccinet igår, valt att inte vaccinera dem, inte idag i alla fall.
En av anledningarna är skvalen.

Jag blir frustrerad över att det är så tyst i mediasammanhang (tv/frågor och svar) om detta då man talar om biverkningar. Dessa biverkningar debuterar troligen först senare så någon data kan man anta inte finns - men varför diskuterar man inte mer offentligt kring detta?

Frågor kring kvicksilver besvaras oftast med att det inte är någon fara då mängden är så liten – men varför förklarar man inte skillnaden mellan metylkvicksilver och etylkvicksilver mer ingående.

När nu Schweiz ändrar sig och beslutar att inte ge vaccin till gravida och barn därför att det inte finns tillräckliga studier så väcker det såklart ytterligare oro – varför tänker Sverige och Schweiz så olika då det måste ha fått samma information? Kan det ha med bl a skvalen att göra?

Jag känner mig vilsen och livrädd. Rädd för influensan men precis lika rädd för att spruta in detta i mina barn. Jag tycker det är konstigt att jag inte hör fler tveksamma röster kring detta från föräldrar med barn. Kan det vara så att det inte är så många som aktivt söker den information som finns att tillgå utanför de riktlinjer och den information som media tilldelar oss.

Att frågor som dessa inte diskuteras gör att jag känner en stor osäkerhet kring vaccinet. En osäkerhet som bottnar i att det känns som att vi inte får all relevant information. Detta har gjort mig skeptisk och osäker – det får mig att inte våga ta vaccinet.. Jag önskar verkligen att ovanstående kunde diskuteras mer i media så att jag kunde få möjlighet att förstå hur Sverige tänkt kring dessa frågor. Det skulle kanske ta bort min oro, min skeptiskhet och rädslan som förhindrar mig från att våga ge mina barn vaccinet.

Your rating: None Average: 4.6 (9 votes)
Anonym
Hittat länkar med info

Har googlat runt och hittat några länkar från experter(?) inom området.

Det finns en påtaglig risk att en massvaccineringen mot svininfluensan orsakar större skada än nytta. Om viruset muterar och utvecklas till att bli farligare kommer sannolikt vår befolkning att ha en sämre motståndskraft mot nya varianter än om vi inte hade massvaccinerat, skriver Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi.
http://svininfluensan.com/content/vaccin-kan-g%C3%B6ra-mer-skada-%C3%A4n...

och

Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.
http://www.amalgamskadefonden.se/news.asp?id_News=111&ref=4

Vet inte om artiklarna ger dig hjälp att ta ett beslut angående vaccination av dina barn.

Informationen gör att jag väger mer mot ett nej till vaccin.
/Karina

Your rating: None Average: 4.3 (6 votes)
Anonym
känner precis som du

Jag känner precis som du.
Jag har kryssat i nej i formuläret från skolan angående att ta vaccinet.
Men jag är fortfarande i valet och kvalet.
Allt känns så hysteriskt i media.
Det känns nästan som en häxjakt på oss som har valt att inte vaccinera våra barn.
En av mina arbetskamrater blev arg på mig när jag talade om beslutet jag och min man tagit.
Jag ser egoistiskt(?) till mina barns bästa och lägger min samhällsplikt åt sidan.
Visste jag till 100 % att friska barn kan dö av influensan skulle jag inte tveka och kryssa i Ja.
Det som får mig att tveka är att det är ett otestat vaccin, med för människan farligt innehåll(?).Som kan ge biverkningar i framtiden.
Neurosedyn-barnen är ett resultat av icke tillräckligt testat läkemedel.
Ska våra barn vara testindivider för detta vaccin?
Googlar runt och letar fakta. Men jag är inte utbildad inom ämnet, så det är svårt. Önskar som du, att sakkunniga inom medicin, biovetenskap, m.m. kunde få uttala sig i t.ex ett TV-program eller nyhetsartikel i tidning. Men det känns som om det inte går att lita på någon tidning dagstidning längre, de flesta tillhör numera skvallerpressen.
/Karina

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)
Anonym
jo, det är egoistiskt!!!!!

Jag tycker faktiskt att det är oerhört egoistiskt! Vaccinationen är ju till för att begränsa spridningen av influensan i samhället, och ju fler som väljer att INTE vaccinera - desto värre blir det ju för alla i längden.....

Det var samma jäkla (ursäkta) hysteri när det gäller MPR-vaccinet (mässling-påssjuka-röda hund) för några år sedan, vilket ledde till en markant ökning av dessa sjukdomar bland barn. Till saken hör att Röda Hund kan ge fosterskador om det drabbar en gravid kvinna.

Detta tycker jag är fullt jämförbart. Särskilt när det gäller småbarn borde det vara en självklarhet att vaccinera, då de har en mycket tätare kontakt med varandra i förskola osv än vad vuxna har ute i samhället.....

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)
Anonym
Jag har två småbarn (3 o 2

Jag har två småbarn (3 o 2 år) och jag har bestämt mig för att INTE vaccinera dem! Men snacket på dagis är ju att de flesta barn ska få sprutan, jag håller dock fast vid att inte injicera dem. Har en del i kompiskretsen som håller med mig fullständigt!
Självklart ska man göra det som känns rätt för en själv =)

Your rating: None Average: 3 (4 votes)
Anonym
Här....

Jag vill bidra med några punkter att fundera på inför massvaccinationen av svenskar from 12 oktober, 2009.

1. Jag har varit i kontakt med en person som arbetar för Crusell SBL (den ledande vaccindistributören i Sverige). Personen kommer inte själv att vaccinera sig för denne vet att vaccinet ger “allvarliga biverkningar”.

2. Influensan kallad svininfluensan består egentligen av genetiskt material från svininfluensa, människoinfluensa och fågelinfluensa. Det är hur enkelt som helst att verifiera det genom att studera vad som skrivits i den vanliga pressen. Många tror att genblandningen beror på att virus i naturen korsar sig med varandra. Eftersom jag läst mikrobiologi och genetik vid Stockholms universitet vet jag att det är en omöjlighet eftersom virus inte förökar sig sexuellt. Virus förökar sig genom replikation. Korsning i naturen förutsätter sexuell förökning. Då tänker de flesta: men det vet ju alla att virus muterar i naturen. Ja, men det har ingenting med korsning och förökning att göra.

Jag har försökt förklara denna enkla grundkunskap i biologi för en SvD journalist som fortfarande inte förstår vad jag pratar om. Misstänker att de politiker som ligger bakom beslutet att köpa in 18 miljoner influensa “shots” inte heller förstår detta.

Konsekvensen av att vi förstår att ett virus bestående av genmaterial från svin, människa och fågel är omvälvande. Det kan nämligen endast betyda en sak. Viruset är fabricerat, tillverkat av människan.

3. Genetiker, biologer och läkare känner till detta, men de är förhindrade att uttala det öppet i media. För i samma ögonblick som de påpekar att viruset är fabricerat kan dessa förlora jobbet. Så enkelt är det. Istället försöker läkare bla i Sverige (via DN, SvD) mer inlindat ifrågasätta behovet av massvaccination. Så mitt råd är: läs mellan raderna. Dessa läkare försöker förmå människor att ifrågasätta dels behovet av vaccination, dels politikernas felaktiga beslut och dels läkemedelsbolagens vinstintressen.

4. En ingrediens i Pandremix (svininfluensavaccinet) är thimerosal (konserveringsmedel) som innehåller kvicksilver (ethylkvicksilver). Jag fick uppgiften från Läkemedelsverket. Enligt Oxfords keminfosidor är thimerosal klassat som ett gift.

Amalgamfonden har varnat för samma form av kvicksilver eftersom formen på kvicksilvermolekylen är av typen etylkvicksilver (nära släkt med metylkvicksilver), en molekyl som lätt tar sig in hjärna och nervsystem. Förbud mot kvicksilver i amalgam infördes i Sverige 2009-06-01. Beslutet att köpa in vaccin som innehåller thimerosal till svenska folket togs 2009-07-24. I ena stunden totalförbjuds kvicksilver i munnen och i nästa stund är det okey att spruta in en liknande form av kvicksilver i blodbanorna. Nu är det helt plötsligt inte farligt alls.

5. Vaccinet är ej testat på människor. Stat och Landsting varken tänker eller agerar logiskt. De enda som tjänar på hela pandemicirkusen är läkemedelsbolagen som kontraktsmässigt gjort sig ansvarsfria om människor får skador av ett vaccin i en prototypmodell som inte testats på människor. Svenska läkare har gått ut via SvD och starkt ifrågasatt detta.

6. Har du hört att svenska läkare avråder äggallergiker att ta vaccinet? Varför? Jo, för vaccinet är tillverkat mha ägg. Vad som är känt men ej debatterat i media är att vaccinet därför innehåller djur-RNA och DNA rester från produktionsledet av vaccin (äggen). Dessa gensträngar fäster an vid kroppsceller efter att de sprutats in i kroppen. Vårt immunförsvar identifierar de främmande gensträngarna och angriper. Problemet är att gensträngarna fäst an vid kroppsceller med följden av att immunförsvaret angriper kroppsceller med anfäst djur-RNA/DNA. Slutresultatet är autoimmuna sjukdomar av typen MS, ALS (en neurodegenerativ nervsjukdom), fibromyalgi, artralgi och en rad andra besläktade “inre allergisjukdomar”. Det är alltså inte konstigt att det tom står i biverkningslistan från Läkemedelsverket nedan. Man känner alltså till de autoimmuna reaktionerna i kroppen, men man håller tyst om det.

7. Det återkommande mantrat som stat och landsting upprepar är: “Det är bättre att några få dör eller bli skadade av vaccinet än att långt fler dör och blir skadade av influensan.” Problemet är att slogan är ogenomtänkt och högst spekulativ och den enda part som tjänar på den är läkemedelsbolagen som dessutom gjort sig ansvarsfria.

8. Jag anser att Landstingets och politikernas okunnighet och godtrogenhet har nått farsartade proportioner. Nu är tåget satt i rullning och de varken kan eller klarar av att stoppa ekipaget. Prestige spelar naturligtvis in i bilden. De enda vi kan hoppas på är att folk tar sitt förnuft till fånga och låter kroppens immunförsvar skapa immunitet mot viruset genom att ha influensan. Inget vaccin behövs. Det är så naturen skapat oss och det har fungerat i miljoner år.

Källor:

Oxfords Univesity om Thimerosal
http://msds.chem.ox.ac.uk/TH/thimerosal.html

Läkemedelsverket skriver: “Produktinformation för prototypvaccinet Pandremix”
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Produktinformat...

Innehållsförteckning för vaccinet (Pandremix)
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h8...

Biverkningarna enligt Läkemedelsverkets bilaga (från European Medicines Agency)

Blodet och lymfsystemet
Vanlig: lymfadenopati
Psykiska störningar
Mindre vanlig: sömnlöshet
Centrala och perifera nervsystemet
Mycket vanlig: huvudvärk
Mindre vanlig: parestesier, somnolens, yrsel
Magtarmkanalen
Mindre vanlig: gastrointestinala symtom (t ex diarré, kräkningar, buksmärta, illamående)
Hud och subkutan vävnad
Vanlig: ekkymos vid injektionsstället, ökad svettning
Mindre vanlig: klåda, utslag
Muskuloskeletala systemet och bindväv
Mycket vanlig: artralgi, myalgi
Allmänna symtom och/eller symtom vid administreringsstället
Mycket vanlig: induration, svullnad, smärta och rodnad vid injektionsstället, feber, trötthet
Vanlig: frossa, influensaliknande sjukdom, reaktioner vid injektionsstället (t ex värmekänsla, klåda)
Mindre vanlig: sjukdomskänsla

Biverkningar av Pandremix enligt Dinamediciner.se
Några av de vanliga är huvudvärk och trötthet, men i sällsynta fall kan vaccinet ge bland annat kramper, blåmärken eller dunkande smärta. Vid allergi kan allvarlig kollaps eller koma tillstöta, vilket kan leda till döden.
Livsfarligt för äggallergiker.

Your rating: None Average: 4.1 (29 votes)
Anonym
Lite överdrivet!!

Jag har själv tre barn i skolan som vaccinerats i veckan. Det var en ganska uppstressad stämning bland barnen och flera elever var rädda för sprutor, plus hade hört om biverkningar.
Inte konstigt att de blir yra och illamående av spänningen och oron. Inte en enda anafylaktisk chock, vad jag hört dock. Min egen dotter fick vila efteråt för hon höll på att svimma.. Och det var ju spänningen!
Blir galen på folk som inte tar sitt samhällsansvar och vaccinerar sig. Jag har två små också, och kul om de dör av svininfluensa för att folk lyssnar på historier, från you tube eller grannen!!!

Your rating: None Average: 1.9 (18 votes)
Anonym
Långsiktiga effekter av skvalen.

Då måste man slutligen kommentera ännu ett inlägg där skribenten helt har missat hur de verksamma komponenterna fungerar samt i vilket tidsperspektiv man måste leta efter biverkningar.

Kvicksilvret som injiceras in, inte tas via mag-tarm-kanalen, kan orsaka svåra skador på hjärnan, njurarna och levern. Detta ger en allmän nedsättning, dock knappt märkbar i vissa fall. Omedelbara reaktioner är osannolika, såvida ens nervsystem inte drabbas extra hårt omgående. Vad gäller långsiktiga biverkningar så förstör kvicksilvret olika vävnader i kroppen innan det binds (nästan bara till selen). De angripna och inflammerade vävnaderna, oftast nervsystemet, kan också i värsta fall inbjuda till en attack från kroppens immunsystem. Detta förlopp kan utspela sig över flera år.

Den andra komponenten, skvalen, är en kroppsegen substans - och NEJ, den har inte funnits i tidigare säsongsinfluensavaccin, även om en del myndighetspersoner försöker få det att verka så. Den finns i hjärnan, nervsystemet och lederna. Skvalen tillverkas av de flesta däggdjuren och finns även i olivolja. Det är en ganska stor molekyl, och den är helt okej att äta, den har dessutom en anti-oxidantisk effekt.

Problemet uppstår när en stor koncentration skvalen injiceras in i en muskel där det inte ska finnas. Kroppen kan i värsta fall börja uppfatta skvalen som en fientlig komponent, och initierar ett kraftfullt angrepp mot skvalenet. I värsta fall skapar kroppen sedan immunitet mot skvalenet. Det som händer då är att lederna, hjärnan och nervsystemet utsätts för ett kontinuerligt angrepp där skvalenet finns och produceras. Effekterna av detta kan ta år att manifestera på allvar, men kan i snabba fall bli märkbara redan efter cirka 6 månader.

De vanligaste sjukdomstillstånden av autoimmuna reaktioner mot skvalen är rheumatoid artrit, huvudvärkar, och neruologiska symptom, ibland extremt svåra sådana. Några amerikanska soldatkvinnor som fick skvalen injicerat via adjuvanten MF-59 vid Gulf-kriget 1991 blev dessutom sterila.

Då ska vi särskilt komma ihåg att dosen skvalen i detta vaccin är minst 4 gånger högre än vad den var i anthrax-vaccinet som soldaterna fick 1991.

Slutsatsen som måste dras efter veckor av inspektion här på detta forum och andra, som exempelvis Aftonbladets läsarkommentarer, är att många på grund av allvarliga kunskapsbrister helt enkelt inte förstår att det finns två faser i en eventuell reaktion på vaccinet. En omedelbar fas då skvalenet och det andra måste städas undan snabbt från muskeln där det inte ska vara. Och sedan i värsta fall en andra, praktiskt taget permanent fas, då man i värsta fall har lyckats få immunförsvaret att angripa skvalen.

Kvicksilvret är också farligt att injicera, men farligheten där kan ofta begränsasa genom ett ökat intag av selen, som tillsammans med kvicksilver bildar den ganska stabila föreningen kvicksilverselenid, som kroppen kan fälla ut. Men mot skvalenimmunitet är det svårt att freda sig i efterhand.

Det finns gott om studier gjorda om skvalen, varav en från Karolinska Institutet 2002, som visade att försöksdjuren fick svår och permanent rheumatoid artrit av skvaleninjektioner. De enda som mig veterligen visar hur säkert det är, har gjorts av Pentagon som tidigare har ljugit om skvalenförekomsten i vaccin (och avslöjades av FDA, komiskt nog...), och av Novartis och Chiron, Chiron är numer en del av Novartis, och det var alltså Novartis som låg bakom MF-59-adjuvanten (skvalen och GP-120-partikeln från HIV-viruset).

För övrigt, WHO:s vaccinrådgivare är personal från Novartis, Baxter och två andra läkemedelsföretag.

Allt ovanstående går att verifiera via länkar. Jag orkar inte lägga in dem nu, hinner inte, och naturligtvis kommer inte gemene man att själv utbilda sig och söka i Google, då det är för jobbigt. Nej, vad folk kommer att göra är att ge inlägget 1 stjärna, injicera sig en extra gång, och bänka sig framför Idol. Ha en trevlig fredag.

Your rating: None Average: 4.4 (28 votes)
Anonym
Fakta

Flera studier har gjorts på Skvalen och man har för länge sedan fastställt att några biverkningar ej går att finna. Studien efter Gulf-kriget är helt meningslös då man efteråt fann att vaccinet som användes ej innehöll Skvalen överhuvudtaget.
Källor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Squalene#Health_controversy
http://www.who.int/vaccine_safety/topics/adjuvants/squalene/questions_an...

Your rating: None Average: 2.6 (5 votes)
Anonym
Synd att du inte "hinner

Synd att du inte "hinner verifiera" dina påståenden via länkar, varför inte det? undrar jag, när du hade tid att lägga på den text du skrivit.
"Folk" tvekar inte en skund över att vränga upp baken då dom skall ha vaccin mot diverse sjukdommar då dom åker utomlands t.ex till Thailand, undra varför? Jo, då skall dom vila upp sig och ha trevligt... I Thailand och andra länder söderöver, där FINNS en del av sjukdommar som vi har "vaccinerat bort" i vår del av välden....
Sen får man faktiskt i sig den lilla mängd kvicksilver som finns i vaccinationsdoserna VARJE dag, vare sig man vill eller inte, OM man visstas ute i "frisk luft" eller äter en portion laxfisk. Då ifrågasätter "man" inte det, inte heller allt kvicksilver som löses ut från amalgamet VARJE dag hos dom som har plomber av amalgam i munnen... Varför diskuteras inte det? Svaret är enklet, det skulle skapa för mycket hysteri och dessutom skulle minst halav Sveriges befolkning lida av de symtom som du beskriver... och det gör vi ju inte...
Jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar denna pandemi på allvar och vaccinerar sig av solidariska skäl för dom som av olika anledningar inte KAN vaccinaera sig... Nyfödda, barn under 3år, redan svårt sjuka osv, osv, osv..
Ha en trevlig Söndag

Your rating: None Average: 2.3 (6 votes)
Anonym
Lite överdrivet!!

Jag har själv tre barn i skolan som vaccinerats i veckan. Det var en ganska uppstressad stämning bland barnen och flera elever var rädda för sprutor, plus hade hört om biverkningar.
Inte konstigt att de blir yra och illamående av spänningen och oron. Inte en enda anafylaktisk chock, vad jag hört dock. Min egen dotter fick vila efteråt för hon höll på att svimma.. Och det var ju spänningen!
Blir galen på folk som inte tar sitt samhällsansvar och vaccinerar sig. Jag har två små också, och kul om de dör av svininfluensa för att folk lyssnar på historier, från you tube eller grannen!!!

Your rating: None Average: 2 (12 votes)
Anonym
'Biverkningar' är 'normala'

I 1976 I USA var de också många som vaccinerades mot dåvarande svininfluensan. Uppskattningsvis 4000 människor fick blivande skador, som den här youtuben visar, vanligt folk med vanliga namn (börjar fr. femte minut)

http://www.youtube.com/watch?v=z-fo5U_Q_5g

Vaccinera dig bara om man bruka ta vanliga influensa vaccinet och är i riskgruppen. Annars finns det många skäl utan konspirationteorier att inte vaccinera sig som du kan läsa om här:

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)
Anonym
Ifrågasätter även länk nr 2.

Ifrågasätter även länk nr 2. Vem är Torbjörn Sassarsson? Vem är han? och vilken bakgrund har han? vilken vetenskaplighet finns i hans uttalanden?
Hum..."dalahantverk" kan ju vara en snickare eller nåt...(inget fel på snuckare, men då kanske dom skall hålla sig till att snickra).
Vill gärna att detta framgår klart och tydligt av länken OM man skall kunna ta det på allvar som han skriver om.
Man måste vara KÄLLKRITISK i alla sammanhang och komma ihåg att vem som helst som kan "snacka" och "brodera ut texten" kan sprida hur mycket dynga som helst annars.
Ha en bra dag!

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)
Anonym
Ang. Torbjörn Sasserson..

Här är linkar du kan besöka ang. hans synpunkter...

Oxfords Univesity om Thimerosal
http://msds.chem.ox.ac.uk/TH/thimerosal.html

Läkemedelsverket skriver: “Produktinformation för prototypvaccinet Pandremix”
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Produktinformat...

Innehållsförteckning för vaccinet (Pandremix)
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h8...

Och sedan kan du låna från biblioteket en bok i Mikrobiologi "Mikrobiologins grunder" och läsa kapitlet om virus. Då får du svar på frågan hur virus förökar sig.. du kan läsa en kapitel i ngn Genetik bok, där får du veta vad menas med sexuell korsning, förökning. Då börjar du fatta vad han menade...

Your rating: None Average: 3.7 (6 votes)
Anonym
Var saklig!

Ingen av dina länkar handlar om studier av att injicera Thiomerosal i blodet.
Jag kan ge dig länkar som visar att vatten är giftigt i för stor mängder, men det kommer inte få dig sluta dricka vatten.

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)
Anonym
Att jämföra H2O och Hg.....

Ja allt kan vara skadlig i stora mängder och jag vet att för mkt vatten kan döda mig. Men vatten molekylen är kropps egen och kroppen kan ta upp den. Men var i kroppen kan du hitta kvicksilver? Nämn en molekyl i kroppen som innehåller Hg? Den är kropps främmande..Varför är den annars förbjuden i mat och dryck? Om den skulle vara ofarlig i småmängder då skulle vi inte ha några som helst problem. Att jämföra H2O med Hg är inte speciellt genomtänkt. För mycket kärlek kan också döda en..... Läs cellbiologi och du förstår....

Your rating: None Average: 3 (6 votes)
Anonym
Jämförelser..

Ptja, varför ha konserveringsmedel i mat överhuvudtaget när det inte är bra för kroppen? Jag tror inte majoriteten av befolkningen skulle avstå från alla sorters konserverad mat bara för att den innehåller ämnen som inte kroppen kan ta tillvara på.
Precis som med konserveringsmedel i mat så är dosen avgörande. Thiomersal (Etylkvicksilver), lagras inte heller i kroppen utan har en halveringstid på 3 dagar redan hos nyfödda.
Thiomersal började användas redan på 70-talet och ingen ökning i vare sig autism eller andra misstänkta sjukdomar har observerats i studier gjorda i Danmark och USA.

Your rating: None Average: 3.7 (3 votes)
Anonym
re:jämförelser..

jaha du,så sant...Men har du hört eller läst kanske att autism hos barn har ökat med 238% dom senaste 15-år???

Your rating: None Average: 3.7 (7 votes)
Anonym
Statistik går att vinkla åt

Statistik går att vinkla åt alla möjliga håll. Men att bara dra fram ur fickan att bara för att autism ökat rejält de senaste 15 åren, så måste de ha att göra med Thiomersal att göra är rent trolleri.
Du som själv är så intresserad av autism kanske också vet att Danmark har haft samma ökning av antalet autistiska barn de senaste åren trots att de förbjöd Thiomersal 1992.
Källa: http://www.medicine.ox.ac.uk/bandolier/band118/b118-5.html

Det finns mängder med studier gjorda på thiomersal och autism, och ingen påvisar något samband.
Studier att läsa:
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/5/1039
http://www.nature.com/clpt/journal/v82/n6/abs/6100407a.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy#Scientific_consensus...
osv osv

Motbevisa mig gärna om jag har fel, men var saklig. Det hjälper inte att använda känsloargument.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Anonym
Statistik går att vinkla åt

Statistik går att vinkla åt alla möjliga håll. Men att bara dra fram ur fickan att bara för att autism ökat rejält de senaste 15 åren, så måste de ha att göra med Thiomersal att göra är rent trolleri.
Du som själv är så intresserad av autism kanske också vet att Danmark har haft samma ökning av antalet autistiska barn de senaste åren trots att de förbjöd Thiomersal 1992.
Källa: http://www.medicine.ox.ac.uk/bandolier/band118/b118-5.html

Det finns mängder med studier gjorda på thiomersal och autism, och ingen påvisar något samband.
Studier att läsa:
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/5/1039
http://www.nature.com/clpt/journal/v82/n6/abs/6100407a.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy#Scientific_consensus...
osv osv

Motbevisa mig gärna om jag har fel, men var saklig. Det hjälper inte att använda känsloargument.

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Anonym
Kvicksilver som kvicksilver

Då kan du fortsätta leva med Hg...Du tror inte att man blir sjuk eller ens barn blir sjuka av Hg...Lycka till då. Google argument är otillförlitliga, speciellt Wikipedia, om du vore högutbildad inom kemi, biologi, skulle du förstå. Det tar 30 år tills man ser resultat på dumheter. Att skydda Hg är idiotiskt. Att se positiva saker med Thiomersal är galet. Kvicksilver är kvicksilver i vilken form som helst. Läs Kemi...

Your rating: None Average: 2.8 (6 votes)
Anonym
Om du nu själv vore

Om du nu själv vore högskoleutbildad inom något naturvetenskapligt ämne så skulle du veta att det säkraste sättet att avgöra hälsopåverkan av ämnen i kroppen är att göra studier på en större del av befolkningen.
Jag har inte kommit med några "Google argument" (vad nu detta är? skrivihop.nu någon?), utan hänvisat till riktiga vetenskapliga studier.
Autism , vilket varit den största oron hos folk, syns för övrigt på betydligt kortare tid än 30 år. Studierna jag hänvisade till (och många många andra) har ENTYDIGT visat att ingen samband föreligger mellan autism och thiomersal.

Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Anonym
Om du vore naturvetare skulle

Om du vore naturvetare skulle du veta att riskbedömning gör man under 30 år. Det tar ca 30 år, att avgöra. Ta t.ex. solarium solande, studien har tagit lång tid och nu kan vi avgöra att solarium solande ökar risken för hudcancer och förtidig åldrande. Samma när det gäller studien om autism, först började man med studien på 70 talet, först 1999 såg man att autism hade börjat öka. 1992 slutade man att vaccinera med thiomersal i Danmark. Jag var inte med på den kontrollerade studien, kan inte veta om allt gick rätt till eftersom jag var inte där...Man ska inte lita på allt man läser, vem som helst kan sätta upp en studie utan att gå in på detaljer om studien. Men en sak vet jag RISKBEDÖMNING TAR ca 30 ÅR!

Om kvicksilver vore bra, skulle vi ha löst massor av problem vi har. Varför vill vi minska användandet av kvicksilver i våra glödlampor,batterier, tekniska saker om den skulle vara ofarlig? Kvicksilver är farlig i vilken form som helst!
Nu ska de börja med experimentet om Ethyl (som finns i vaccin)kvicksilver, de har inte gjort några bra studier innan.
Här kan du läsa ngt intressant...http://www.speciation.net/Public/News/2009/09/24/4618.html

Your rating: None Average: 3 (5 votes)
Anonym
Men herre gud! Jag

Men herre gud! Jag ifrågasätter STRKT första referensen som är hämtad från "Yuo Tube"...milde tider, hur vetenskpligt är det????? där kan man ju fejka precis vad som helst!

Att inte få dessa "biverkningar" beskrivna i ifrågasättande sammanhang, känns väldigt kostigt, varför inte det? då får man ofta bara ett hummande svar om deras "farlighet".
Vaccinering är bara ett sätt att hjälpa kroppen att bilda antikroppar (specifika motsoldater) mot den sjukdom man vill vaccinera MOT. Då man ger en MINIMAL dos (via injektion) av den sjukdom som kroppen skall använda immunförsvaret till för att bygga specifika försvarssoldater mot. Antikroppar, redo att angripa viruset och förstöra det innan kroppen blir sjuk av det, vid ett senare eventuellt anfall som kroppen blir utsatt för....
Att man får milda "biverkningar" i form av symtom påsjukdommen är bara ett av bevisen för att kroppen har påbörjat denna antikroppstillverkning.
Att få sjukdomen via smitta är flerfaldigt svårare och då är en mild släng av symtomen efter vaccinering inget att vara rädd för.
Ha en trevlig söndag

Your rating: None Average: 3.3 (7 votes)

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.