Skip to Content

Biverningar av vaccinet kom smygande - Livet efter influensavaccinet

Hjälp, biverkningarna tar livet ur min vän

Det är såhär att jag har panik över denna vården i Karlskrona. De vill
varken kolla upp vad vaccinet har orsakat eller ens lyssna när min bästa vän (som är den drabbade) ber dem att utesluta vissa sjukdomar för att komma vidare i en utredning om hennes tillstånd.

Hon är själv rätt så säker på att det har med vaccinet att göra då det kom lägligt efter sprutan.

Innan sprutan var hon frisk.

Detta började för ungefär två och ett halvt år sen när hon i stort sätt blev övertalad att ta sprutan som skulle SKYDDA henne mot influensan men istället förstörde hennes liv och vardag.

Biverkningarna kommer smygande

Det kom smygande till en början för att nu bryta ner henne snabbare än nånsin. Hon kände sig tung i kroppen och trött, det gick över till en förlamning från midjan och ner och nu börjat även i händerna. Hon hade under natten kliat upp ett stort djupt sår på hela smalbenet som hon dessutom inte hade känt i stunden.

Det märkte hon i duschen morgonen efter då det sved till lite på benet. Dem svullnar upp och blir alldeles blåa.

Vissa nätter byter hon inte sovställning alls under natten eftersom hon är för tung och inte känner sina ben. Vissa dagar kan hon inte gå och ännu mindre köra bil.

Tappat känseln

För ett tag sen tog hon ut en plåt ur ugnen utan grytlappar/vantar utan bara med händerna och märkte inte att det var direkt varmt, hon märkte däremot hela sin familj då dem bara satt och gapade och väntade på en reaktion.

Sedan några månader tillbaka har hon nu känt det i händerna med, hon blir stel och kan inte röra händerna/fingrarna, tappar allt hon tar i och som sagt tar varma plåtar utan att känna nåt.. ???

Kontaktade läkare och fick komma på en undersökning och det blev fler undersökningar med bl.a. magnetröntgen, kontroll av reflexer, elstötar i benen (vilket inte gav någon reaktion hos henne, hon kände ingenting) och nu går hon hos en sjukgymnast med vattengympa och olika övningar som hon gör hemma.

Jag försökte få henne att putta bort mig med fötterna när hon låg på ryggen, vänstern gick lite men högern hände ingenting och då tog hon i så hon blev röd i ansiktet och skakade, men benet rörde sig inte. Hon har bett läkarna att göra något slags ryggmärgsprov men dem pratar bort det och kontrollera sambandet mellan vaccinet och dessa biverkningar vill dem inte heller göra.

Sandra (som hon heter) är 25 år, jobbar på ett äldreboende och har hela sitt liv framför sig, det gör oss i hennes omgivning oroliga och försöker nu göra allt vi kan för att få någon hjälp.

Får ingen hjälp

Man har funderat på bl.a MS men läkarna vill inte kolla det, man är rädd för att hon snart hamnar i rullstol pga att ingen vill starta en utredning och hjälpa henne.

Jag ber på mina bara knän om hjälp till min vän så hon kan få tillbaka sitt liv igen som den glada tjej hon var.

Med vänliga hälsningar Jenni, En OROLIG vän!

Är du läkare eller tror att du kan hjälpa Sandra, mejla info@svininfluensan.com